tisdag 25 februari 2014

Ett tulpanförsök

En blandning av tulpanerna 'Candy Prince' och 'Purple Prince'

En trädgårdssorg som jag bär på är sorgen över att jag inte kan odla tulpaner i min trädgård. Varje försommar avundas jag alla er som har vackra sjok av blommande tulpaner i rabatterna. Men det går inte helt enkelt, och anledningen heter RÅDJUR. Eller odjur som min 4-åriga dotter kallar dem.

Men i höstas när tulpanlökarna reades ut till skamligt låga priser så föddes en idé... Jag kan ju äntligen odla tulpaner - i mitt vackra växthus! Så ett gäng tulpanlökar av sorterna 'Candy Prince' och 'Purple Prince' inhandlades tillsammans med en svart kruka, planterades och sattes i växthuset under hösten. När det blev riktigt kallt flyttade jag in krukan i garaget.

Bilder lånade här och här
Eftersom det är mitt första tulpanår i växthuset så var jag inte riktigt säker på hur det skulle gå, men det ser ju ut att ha gått bra. Hyfsat långa stjälkar har ju kommit upp ur krukan och nu hoppas jag bara att det inte endast är blad som kommer till våren, utan även vackra knoppar. Med tanke på det låga priset för lökarna så har jag iallafall allt att vinna och ingenting att förlora på det här lilla experimentet. Tänk att sitta i växthuset och njuta av tulpanernas blomning tidig försommar! det låter underbart om ni frågar mig.

Igår fick jag för mig att baka Brötchen, dvs en sorts frallor som jag fryser in efter jäsning för att sedan kunna plocka fram och baka i ugn när jag känner för det. Och det var jag riktigt nöjd med imorse när jag kunde njuta av nybakade frallor en vanlig tisdagmorgon. Jag tänkte att det kunde pigga upp min ganska tråkiga vardag nu när jag är hemma, och det gjorde det. Enkelt, och lyxigt!

4 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Härligt, det borde väl fungera? Själv envisas jag med tulpaner eftersom de är mina favoriter bland vårlökarna. vartannat år blir rabatterna skövlade av rådjuren, men vartannat lyckas jag skydda dem. Satte massor i höstas så nu gäller det att passa och passa!

Karin - Mina Rum sa...

Jag håller tummarna för att du får en riktigt vacker tulpanblomning. För det är verkligen härligt. Det är ju hopplöst att inte få ha växter i fred för de där marodörerna som ska vara och gnaga på allt möjligt i trädgården. De borde lära sig skillnaden på mitt och ditt, minsann.

Kram!

Marina sa...

Hoppas det blir bra med dina tulpaner. Förmodar att du provat allt, även blodmjöl. Jag använde det på ett ställe jag jobbade på och där det fanns gott om rådjur. Funkade tyckte jag.
Vardagslyx tycker jag är bra. Låter mycket gott med de där nybakade bullarna.

Kram

Jord under naglarna sa...

Smart lösning för att få tulpanblomning!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...