lördag 8 februari 2014

Krukorna på altanen 2013

Först och främst - tack till era fina idéer till min plan för gavelsidan av huset. Några som jag fastnade speciellt för var Malins idéer med en vattenspegel vid sittplatsen och lite kryptimjan om man lyfter bort någon platta. Det är verkligen toppen när man kan utbyta idéer så här!

I övrigt så pågår just nu planering för den kommande trädgårdssäsongen för fullt! I mitt huvud iallafall. Fast jag har inte riktigt hunnit till altanen och dess krukor än. Men steg ett är ju att titta på hur det blev förra sommaren och vad som behöver förbättras. Just när det gäller altanen så har jag lite huvudbry. Den är för öppen och omysig, och ännu har jag inte riktigt kommit på lösningen än, så det blir till att improvisera med det som finns just nu.


Förra året försökte jag börja med att utöka antalet krukor. Jag bestämde mig för att alla krukor på altanen skulle vara svarta, för det är en stor altan och på något sätt vill jag få den att kännas sammanhängande. Ett par av dem var rätt skabbiga, men de fick bättras på med lite svart färg, och så vred jag dem så de hade den bästa sidan utåt. Så himla nära ska man väl inte titta, eller?


Och medan två av krukorna fick lite färggladare växter i sig, så valde jag att ta lite snygga gröna växter i en av de andra krukgrupperna. Nu är jag ju lite snål (alternativt sparsam), så jag köpte lite mindre exemplar som såg rätt larviga ut i sina stora krukor. Men det fick duga och så hoppas jag att de har växt till sig till säsong 2014 istället. Om de nu har överlevt...


Det blev randgräs, funkia med vit kant, samt en snygg klöver med frostigt gröna blad. Jag tyckte de kompletterade varandra på ett snyggt sätt. Randgräset som ju är en jäkel på att sprida sig har jag rätt stora förhoppningar på att den borde klara sig. Funkian borde också ha en chans, men klövern är för mig en ren chansning. Jag håller tummarna på att något av det har klarat sig iallafall och då självklart kommer svälla över med fantastisk tillväxt i krukorna i år. Vi får väl se...

Så var det dags för mello igen ikväll. Förra veckan tyckte min gulliga kille så synd om killen som sjöng om sin bror som hade dött, att han ville rösta på honom bara för den sakens skull. Lilla gullungen :).  Jag tycker det är lite mysigt att göra lite lördagsmiddag till familjen, så ikväll blir det Kycklingfajitas (tack för inspirationen Marina) och sen lite lördagsgodis och grönsaker med dipp till kvällen framför mello. Myskväll med familjen helt enkelt! 

2 kommentarer:

Rost och rädisor sa...

Det är roligt att planera, fundera och prova olika lösningar. Att hålla gemensamt färgtema på krukorna låter som en bra idé. Det är ju växtligheten som ska framhävas.

Det ska bli kul att se vad du hittar på

Ha det fint

M/S Design sa...

Gillar dina växter i krukorna!
Min klöver överlevde förra vintern.
Perenner är kanon i krukor.
Alunrot brukar också klara sig bra i kruka under vintern.
Ha de bra
Mariana

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...