måndag 10 februari 2014

Vad som döljs i snö...

Stora knoppar på rönnspirean 'Maia'
Jag kan absolut inte tala om att våren är här, men efter dagar med regn som fått den mesta snön att töa bort så får jag ändå liite vårkänsla i kroppen. Äntligen är det plussgrader ute, fågelsång i luften och en och annan knopp tittar fram ur jorden. Antagligen har det sköna snötäcket gjort det riktigt mysigt där under, för det är tyvärr inte bara fina vårblommande lökar som tittar fram, utan även ett och annat ogräs. Ooops, där avslöjades min slarviga ogräsrensning i slutet av förra säsongen. Vad som döljs i snö kommer fram i tö...

Vitlöken tittar fram
Som ni ser på bilderna så kikar både rönnspirean och vitlöken upp. Hoppas inte det här betyder att vitlöken fryser ihjäl om det kommer en kylig period till? Men även pyttesmå knoppar av julrosen, pingstliljan 'Thalia' och mina små botaniska krokus 'Firefly' visar liv. Om än väldigt blygsamt. Jag tror att både jag och min trädgård skulle må bra av att få se om solen finns kvar, eller om den har gått och lagt sig för gott?

Lite intressant är det att titta på de här bilderna från förra året. Då var det alltså mer snö 7 april än vad det är nu. Hoppas att det håller i sig och att det inte blir alltför stort bakslag i år bara, det hade varit så skönt att slippa mer snö nu.

4 kommentarer:

M/S Design sa...

Man känner viss oro för att vintern kommer sent med snö och massa minus...nu när växterna tittar upp.
Ha de bra
Mariana

Marina sa...

Härligt med vårtecken. Kanske kommer vintern igen kanske inte. Vi får väl se...
VI hade också snöväder där i början av april. Inte alls kul då.

Här hade vi sol idag!

Kram

Christina sa...

Vi får verkligen hoppas att snön och minusgraderna. Håller sej borta nu!/lila-Christina

LINDA sa...

Jag måste erkänna att jag hoppas på en månad till med vinter. Det har varit så lite vinter och om det inte blir snö så blir det bara kladdigt och grått ute. Jag tror säkert att vitlöken klarar sig finfint med ett snötäcke över :)

Kram
//Linda

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...