lördag 15 februari 2014

Vår inomhus iallafall och tankar om gårdagen

Igår flyttade våren in till mig! Pärlhyacinter och iris i små krukor fick följa med hem. Sedan blev de snabbt presenter till barnen istället, men som tur var så bjussade de på att de kunde stå i vardagsrummet så även mamma kan njuta av dem på dagarna.

Alla hjärtans dag har aldrig varit stort i vårat hus. Bemärkelsedagar överhuvudtaget har aldrig varit någon stor grej, mer än barnens födelsedagar då. Men ju större barnen blir desto viktigare blir dessa dagar, mycket eftersom det uppmärksammas i skolan och förskolan. Som t.ex. alla hjärtans dag igår. Barnen kom hem med det ena fina pysslet efter det andra som de omsorgsfullt gav till mig. Vilka fina barn jag har... Utöver det sträckte sig firandet till att äta barnfri middag framför ett avsnitt av Lost. Det händer inte varje dag vill jag lova, vi tycker nämligen om att äta middag tillsammans hela familjen, trots att det sällan blir den matro man kanske önskar sig. Men någon gång per år kan det vara skönt att få en helt lugn matstund, och då kan man ju använda en sådan bemärkelsedag som en ursäkt för det ;).


Typiskt. Grått väder ute, och så har jag åkt på en förkylning som inte gör livet roligare direkt. Kanske inte alla önskar att vintern är över, men jag känner att jag behöver lite solljus snart. Som tur är piggar det upp med lite familjemys nu när det är helg. Sonen ska på kalas och stora lilltjejen och jag kanske gör det lite mysigt framför en film i eftermiddag.

2 kommentarer:

Marina sa...

Måste börja med att säga grattis! Underbart!
Här firade vi Alla hjärtans dag med lite choklad till barnen (det är de aldrig för stora för ;)) och jag fick blommor. Det blev inte så mycket med god middag och sånt för sonen hade match och den ville vi titta på, så klart.

Tack så mycket för dina tankar. Jag hoppas du hittar något sätt att känna dig tillräcklig. Lagom dos här och lagom dos där är inte lätt, det är det inte.

Kramar

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Hej fina Malin!
Visst är det fantastiskt att det knoppas överallt. Känns som om det blir en lååång säsong i år. Underbart!
Jag är också hemma och sjuk idag. Fast jag försöker jobba så gott det går. Är en ganska tung jobbperiod just nu. Men då hjälper det att tänka på att det faktiskt spirar ute i rabatterna.
Kram!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...