söndag 9 mars 2014

Vårteckenutmaningen - 9 mars

Krokusarna 'Firefly'. Man kan se en försiktig färgskiftning mellan kronbladen i mörkare och ljusare bleklila.
Idag är det nog nästan den första lite mer vårlika dagen. Solen är framme, det är åtminstone upp mot 10 plusgrader ute, fåglarna kvittrar och hade jag haft möjlighet så hade jag krupit runt i trädgården och påbörjat lite försiktigt trädgårdsarbete. Men nu kan jag ju inte det.


Tänk att jag fann en liten nyckelpiga bland löven och krokusarna! Det var mer än jag hoppades på.
Favoriten av vårtecken för mig är... nä förresten. Jag kan inte välja en favorit. För nu på vårkanten, när allt varit brunt och grått så länge i min trädgård, då blir genast alla tecken på vår mina favoriter. Oavsett färg, form och plats. Men ett favoritvårtecken är iallafall när alla mina 100 krokusar äntligen öppnar sina kronblad mot solen!

Innan idag har deras knoppar varit slutna, precis som att de (liksom jag) inte varit övertygade om att våren verkligen har varit på väg, på riktigt. Men idag tror de, idag känns det som om våren är på väg på riktigt. En annan solklar favorit är tussilago. Denna söta, solgula goding. Plötsligt, som ur ingenstans dök den upp i entrérabatten - hur kom den dit? Och när? Ja vem bryr sig, nu står den där och det är jag glad över. Ibland överraskar naturen en.


Vit fläcklungört 'Sissinghurst White' visar redan sina vita blommor!
När det gäller det sista vårtecknet ur min trädgård idag, så får ni stå ut med en mindre bra bild. Med tanke på mina svårigheter att utöva gymnastiska övningar och att blomman är vit (vilket jag tycker kan vara svårt att fotografera snyggt) så fick jag helt enkelt inte till någon bra bild av fläcklungörten. Men här är den! Och det fanns t.o.m. två små vita knoppar! Jag tycker det känns lite tidigt, men jag klagar absolut inte, utan den här finingen tillsammans med tussilagon gjorde min dag idag. Vårkänslor!

Vad glad jag blev förresten över alla fina kommentarer i förra inlägget när jag visade er min mysiga stund i växthuset! Det är så roligt att få feedback från er som läser min blogg, för även om jag till stor del skriver för min egen del, så blir det ännu roligare i dialog med er. När det gäller det här med växthus så verkar det som att vi är många som delar den glädjen - oavsett om vi har ett att njuta av, eller om vi har längtan efter ett. Och jag slås av det härliga i att möta likasinnade trädgårdsentusiaster såhär via nätet och bloggen. Tack för att ni gör det så roligt att blogga!


Och om du vill vara med i utmaningen eller se på fler vårtecken runt om i Sverige så kika in hos Annica!

4 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Redan tussilago. Fin bild med nyckelpigan och krokus.

Marina sa...

Underbara efterlängtade vår! Härligt att den valde att komma tidigt i år.

Kram

Anonym sa...

vilka härliga bilder du har! Man blir så glad. :)

Caroline sa...

Härligt med både nyckelpiga och tussilago, de är säkra vårtecken!
/Caroline

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...