söndag 2 mars 2014

Vårteckenutmaningen ~ 2 mars

Den vita kärleksörten 'Stardust' visade friskt gröna färger

Ett par timmar efter att jag hade skrivit om våren i mitt växthus igår så började det snöa! Ett tunt snötäcke som t.o.m. låg kvar imorse när vi vaknade. Så vårkänslorna var inte på topp idag om man säger så. Men ofta så hittar man ju ändå lite vår om man väl börjar leta, så jag bestämde mig för att stappla ut med mina kryckor för en liten runda i trädgården.

Precis utanför dörren i entrérabatterna så skymtade jag små knoppar av kärleksört och mina små botaniska krokusar 'Firefly' som stack upp. Härligt! Och jämför man då med förra året så blommade ju krokusarna inte förrän i början av april! Skönt vårtecken att det går snabbare i år.I Lunden har jag planterat flera exemplar av vanligt ormöga under min lilla lönn 'Aureum'. Och under min runda idag kunde jag se att min matta av ormöga började sticka upp med flera små fräscha rosetter här och där. Den blir snabbt tätare och tätare under säsongen, och i år kommer den nog nästan vara helt tät där under det lilla trädet. 

Annat som visade tecken på liv i Lunden är alla små gröna blad som sticker upp här och där av min älskade pingstlilja 'Thalia'. Den ska ju vara "rådjurssäker", men det gäller visst bara när rådjuren redan är mätta... Och sen har vi ju förstås min fina vita fläcklungört 'Sissinghurst White' med sina vackra fläckiga blad.

Pepparmynta som jag för länge sedan fått av en vän


På slutet av rundan så kikade jag in i växthuset. Jag har ju redan visat mina blommande vårblommor, och mina tulpaner, men där inne står också min Afrikas blå lilja som har börjat visa små små ljust gröna blad som sticker upp. Och så förstås den galna pepparmyntan. Den började vintern utomhus, men fick sedan flytta in i växthuset i sin kruka. Den här kan man ju slita och slänga med hur som helst, för den överlever ju allt. Den kommer heller aldrig ner i någon rabatt eller odlingslåda igen, för den tar ju över allt på nolltid. Men den är ju underbar till somrarnas Mojitos, så i kruka får den stå, lite svältfödd, stackaren...Avslutningsvis vill jag bara visa mitt fikonträd 'Brown Turkey' som jag köpte superbilligt som pinne på rea förra våren. Den är helt galen här inne i vardagsrummet! Stora härligt gröna blad, och lite galet vildvuxen. Så det finns nog hopp om våren - trots lite snöfall och annan kyla emellanåt. Hur långt har våren kommit hos er?


Det här var mitt bidrag den här veckan till vårteckensutmaningen hos Annica. Kika in du också för att se fler bidrag!

4 kommentarer:

Annica Östlund sa...

Vad härligt vårigt det börjar bli och vad fint du har det i växthuset.
Jättekul att du hänger på utmaningen, jag tror jag fick till en deltagarlista likt den du gav på förslag. Tack för idéen!
Önskar dig en solig och fin vecka!
Kram Annica

Skaparglädje sa...

Wao, så långt ditt fikonträd kommit, jag tog in mitt från vinterförvaringen förra helgen.

Meta sa...

Har du tur då så får du fikon till vintern. De är jättegoda. Ha en fin vecka
Meta

Mejrams! sa...

Hej Malin!

Tack för titten hos mig och att du lämnade en liten hälsning. Alltid roligt när nya hittar in. Så mycket som tittar upp hos dig, visst är våren härlig. Apropå din fråga om tulpaner i kruka. Förut drev jag upp alla möjliga vårlökar och har erfarenheten att det mesta kommer snällt upp, bara de får sin kylperiod. Så vi får vänta och se om våra tulpaner lyckas i år. Än så länge är det bara tulpanspjut som tittar upp. Litet värme och sol, så kommer de nog./Merja

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...