tisdag 11 mars 2014

Växthus ute, växthus inne...

Tomater 'Sungold' och 'Mei Wei', samt basilika och lavendel står i sovrumsfönstret
Idag vaknade jag igen av strålande sol! Det är ju nästan så man börjar tro att det ska hålla i sig. Energin som jag fick igår av det fina vädret höll också i sig, så idag fick fröomgång nummer 2 hamna i jord. Det blev sockermajs, murreva, tomaterna 'Purple Calabash' och 'Green Grape', persilja, gräslök och två sorters tagetes. Härligt!


Basilika 'Genovese' i miniväxthuset
När sådderna börjar gro ska de få flytta till ett av mina små miniväxthus som jag skrev om igår. Den lilla överraskningen från min man. De ska få stå i ett fönster med mycket ljus tills jag vågar flytta ut dem i stora växthuset. Än så länge är det för kallt där ute på nätterna, även om det är riktigt sköna grader på dagarna.Och det fina vädret, det glada humöret och den extra energin har skapat ett sug. Ett sug som kommer upp varje år, och som jag av någon anledning inte har kommit mig för att iscensätta. Förra året dök suget upp i början av april. Och i år alltså början av mars. Det stämmer ju rätt bra, eftersom våren verkar ligga ungefär en månad tidigare det här året. Mer om det en annan dag.

Kram på er alla trädgårdsentusiaster!

4 kommentarer:

Marina sa...

Söta och fina växthus!
Solen gör så mycket med oss människor tror jag. Härligt att man känner energi!

Kram

Mejrams! sa...

Visst är det härligt med vårsådder man blir så glad när det gror och spirar. Ser att dina tulpaner har fått fart men mina står bara och stampar, får se om det blir något. Ha en fin dag!/Merja

Rost och rädisor sa...

Jag trädgårdssuget vill man inte bli botad ifrån!

Allt gott

/Anette

Ellinor Häggström sa...

Vilket fint litet växthus! Ett sånt hade jag behövt.
Trädgårdssuget slog till tidigt i år. Hurra för det!
Ha en härlig helg

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...