torsdag 6 juni 2013

Funderingar växthusrabatten no 2

Alla bilderna är lånade från odla.nu
Bakom växthuset, mot vår garageuppfart  kommer det bli en rabatt mellan växthuset och uppfarten. Den kommer kantas av en stödmur, eftersom garaget ligger lägre än växthuset och husets framsida. I våras skissade jag på en rabatt, men nu har jag kikat runt och inspirerats till något helt annat. Haha, jag anade väl att jag inte skulle vara nöjd med min ursprungliga plan :).

Det här är ett kollage över växter som jag fångades av. Jag är inte helt säker på att de kommer bli just de här sorterna - kanske - men jag är inte säker. Tycker att det hade varit härligt med  en rabatt i en stark färgskala, men ändå lugn eftersom jag tänkt hålla mig till en enhetlig färg.

Växterna från vänster till höger är:
Axveronika 'Rotfuchs'
Temynta 'Twins'
Löjtnantshjärta
Fackelblomster 'Robert'
Fläcknäva 'Espresso'
Höstanemon 'Pamina'
Hosta 'El Nino'
Fänrikshjärta 'Bacchanal'
Kärleksört 'Jose Aubergine'
Stjärnflocka 'Lars'

Nu är det bara att välja hur muren ska se ut...

Lyxigt med långhelg! Till helgen ska vi försöka fixa de sista grejerna på båten, och kanske lägga i den om vi har flyt! Bor man i Trosa så bara "måste "man ha tillgång till skärgården, det är ju lite av poängen. Det finns inget så avslappnande som att lägga till vid en ö för dagen och bara njuta av sol, bad, vågorna, naturen... Åh vad jag längtar! Men vi får se vad som hinns med, för listan över vad vi vill få tid till är alltid så lång :).
 


2 kommentarer:

Karin - Mina Rum sa...

Ser alldeles väldigt fint ut, tycker jag. Ditt collage innehåller flera favoriter.

Hoppas du haft en skön och solig Nationaldag.
Kram!

Susanne Lindén sa...

Tack för titten hos mig! Kul att titta in till dig och se hur fint du har det. Återkommer gärna och ser hur det går med både trädgård och växthus.

Ha en trevlig vecka!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...