fredag 17 januari 2014

Det är bra när planerna får ta sin tid...

 Att bo i ett nybyggt hus i ett nybyggt område, på ofärdig tomt har sina för- och nackdelar. Det är både roligt och svårt att fatta beslut om hur trädgården ska se ut, och vilken struktur man vill ha. Att försöka hålla nere kostnaderna och göra jobbet själv, är också kluvet. Ibland kan man önska att någon bara skissade upp en färdig plan och färdigställde trädgården - och vips- så har man en lummig, skön och spännande trädgård. Men samtidigt är jag glad över att vi gör det själva - det är både härligt att få utlopp för kreativiteten, och så märker jag att det är bra att idéerna får tid att växa fram. För jag ändrar mig lätt...

Som när det gäller baksidan av vårt fina växthus t.ex. Jag har haft både en och två idéer, pluss en massa till som jag inte berättat om här, men nu - mitt i vintern - så känns det som att jag äntligen har kommit på "den bästa" idén! Den är egentligen väldigt enkel, men jag tror den kommer skapa den känsla jag är ute efter - "modernt möter inramat och lummigt".

Baksidan av växthuset vetter mot vår garageuppfart, och bilderna ovan är tagna från garaget huset mot gatan. På höger sida skymtar man hörnet på huset. Som man kan se på bilderna är det en höjdskillnad på marknivån vid växthuset och garageuppfarten som gör det lite knepigt.

Min idé, som känns helt rätt just nu, är att fortsätta vår 2 år gamla syrénhäck runt knuten på baksidan om växthuset. Vi kommer behöva bygga en liten stödmur för växthuset, men planen är att plantera häcken nedanför den, så att muren inte syns. Jag tror det kommer förstärka rumskänslan på husets framsida när man tydligare skiljer av "garagedelen" från husets framsida med köksträdgården, lunden och entrén. Och så är det ju snyggt när man kör lite enhetlig stil med samma växtval. Pluss att garageuppfarten som planeras att stenläggas, mjukas upp lite av en grön häck. Jag är nöjd! Hittills iallafall ;-).

Vilka variationer det är på klimat över Sverige! Vissa har kallt och vissa verkar fortfarande ha milt väder. Här är det fortfarande kallt och har snöat lite varje dag de senaste dagarna. Men trots det börjar jag känna hur inspirationen för trädgården ökar för varje vecka med planering av odlingarna i köksträdgården och växthuset, lite större projekt som att färdigställa framsidan av huset, hur jag ska fylla lunden, ev. nya rabatter, vilka tomatsorter vill jag odla osv. Massor med skoj att se fram emot med andra ord! Hur är det med er - har inspirationen infunnit sig för säsongen? Eller den ligger kanske på en jämn nivå hela året för er?

2 kommentarer:

Spirande grönt - sa...

Vilket fint växthus du har!

Ha en finfin helg,
Rebecca

LINDA sa...

Vilket vackert växthus du har. Blev riktigt avundsjuk nu :)

Kram
//Linda

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...